مجله خبری پوست مو زیبایی لاغری زیباچه

  • ۰
  • ۰

دلایل ریزش موی زنان

چرا ریزش موی زنان اتفاق می افتد؟

اکثر مردم هنگامی که کلمه ریزش مو را می شنوند به فکر طاسی در مردان می افتند با این وجود ریزش مو در زنان یک مشکل بسیار مهم است. ریزش موی زنان می تواند در انواع مختلف و به دلایل متفاوتی رخ دهد که در ادامه برخی از شایع ترین آنها را بررسی خواهیم کرد.

هورمون ها

هورمون ها شایع ترین علت ریزش موی زنان و مردان هستند. در هر دو جنس هورمون اختصاصی که بر ریزش مو تاثیر می گذارد، هورمون دی هیدرو تستوسترون یا DHT است. این هورمون، ماده ای است که در بدن شما به عنوان یک محصول جانبی از تستوسترون تولید می شود.

هم مردان و هم زنان هر دو به هورمون تستوسترون نیاز دارند. در بدن مردان به مقدار زیادی تستوسترون و مقادیر کمی هورمون های استروژنی وجود دارد و در خانم ها این نسبت معکوس می شود. تستوسترون در بدن، انجام وظایف مختلفی را برعهده دارد که از جمله آنها می توان به تنظیم فعالیت جنسی، حفظ سلامت استخوان ها و رشد عضلات اشاره کرد.

بدن انسان از تستوسترون به عنوان پیش ماده برای تولید چندین هورمون دیگر استفاده می کند که DHT از مهم ترین آنها به حساب می آید. DHT با کوچک کردن فولیکول های موی سر، رشد موها را تحت تاثیر قرار می دهد و سبب می شود که فولیکول های موی سر آسیب دیده و برای همیشه از بین بروند.

در زنان ریزش مو هورمونی نتایج متفاوتی نسبت به مردان دارد. الگوی ریزش موی زنان، کاهش تعداد فولیکول های مو در کل پوست سر و نازک شدن پراکنده آنهاست. اما خوشبختانه ریزش موی هورمونی در زنان قابل درمان است.

یکی دیگر از بیماریهایی که باعث افزایش هورمونهای مردانه در زنان میشود تخمدان پلی کیستسک (PCOD) میباشد که علاوه بر ریزش مو علائم دیگری مانند بی نظمی در قاعدگی، موهای زائد صورت، چاقی و آکنه نیز در فرد دیده میشود.

یائسگی

از آنجا که یائسگی روی تولید و تعادل چندین هورمون تاثیر می گذارد، اغلب می تواند ریزش موی زنان به صورت هورمونی را ایجاد کند. در دوران یائسگی تولید استروژن و پروژسترون در بدن زنان کاهش می یابد و به دنبال کاهش هورمون های زنانه در بدن، هورمون های مردانه مانند DHT افزایش می یابند.

چنانچه فرد از نظر ژنتیکی نسبت به هورمون DHT  حساس باشد، این هورمون می تواند بر ضخامت موها تاثیر گذاشته و ایجاد ریزش مو کند. ریزش مو ناشی از یائسگی معمولا بین ۵۰ تا ۶۰ سالگی اتفاق می افتد و بیشتر خانم هایی که مستعد ریزش مو هستند متوجه کاهش تعداد و حجم موهایشان در این دوره می شوند. همچنین ریزش مو بسته به زمانی که فرد وارد دوره یائسگی می شود می تواند در سن پائین تر نیز رخ دهد. البته ریزش موی ناشی از یائسگی قابل درمان بوده و جای نگرانی در مورد آن وجود ندارد.

مشکلات تیروئیدی

از دیگر دلایل ریزش موی زنان مشکلات مربوط به غده تیروئید است. هر دو حالت کم کاری و پرکاری تیروئید، می تواند سبب تحریک ریزش مو شود. دلیل این امر آن است که هورمون های تیروئید در رشد تارهای مو تاثیر می گذارد و در تامین مواد مورد نیاز فولیکول های مو کمک میکند.

مشکلات مربوط به تیروئید نه تنها باعث ریزش مو می شود بلکه می تواند باعث ضعف، خشکی و شکنندگی پوست و موها شود. پزشکان معمولا برای رفع عوارض ناشی از غده تیروئید، لووتیروکسین یا ترکیبی از داروهای مختلف را برای کاهش اثرات ناشی از فعالیت بیش از حد غده تیروئید تجویز می کنند. هنگامی که عاملی که سبب ریزش مو می شوند، تحت درمان قرار گیرند، موهای فرد به آرامی به ضخامت و تراکم قبلی خود باز می گردند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.

  • ۹۸/۱۲/۰۵
  • مجله خبری پوست مو زیبایی لاغری زیباچه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی